محصولات


طریقه صحیح مصرف سیب زمینی

سیب زمینی یک گیاه یک ساله است که ما از غده های موجود در ریشه آن استفاده می کنیم. زادگاه اولیه آن در آمریکای جنوبی بوده و اولین بار توسط میرزا ملکُم خان به ایران آورده شده است، برای همین در ابتدا به آن ” آلو ملکُم ” می گفتند و اکنون هم در بعضی شهرهای ایران سیب زمینی را بنام آلو می شناسند.
برای استفاده ی سالم تر از سیب زمینی و فرآورده های آن بویژه سیب زمینی سرخ شده و منجمد شده نکات زیر را باید در نظر گرفت :
سیب‌زمینی سرخ‌کرده یخ‌زده فرآوری است که از سرخکردن و یخ‌زدن سریع سیب‌زمینی تازه، پاک و سالم پس از جورکردن، شستشو، پوست‌گیری، برش و انجام تیمارهای ضروری برای به دست‌آوردن رنگ دلخواه بدست می‌آید. به گونه‌ای گرماگیری از سیب‌زمینی سرخ‌کرده انجام‌می‌شود که دمای قسمت مرکزی فرآورده به ۱۸- درجه سانتی‌گراد برسد و پایدار بماند.
● شرایط خرید :
خلال نیمه سرخ‌شده منجمد را باید از سوپرمارکتهایی که دارای فریزرهایی با دمای قابل اطمینان(-۱۸)درجه سانتیگراد هستند تهیه‌کرد.
▪ مصرف‌کننده باید مطمئن شود خلالها در حین خرید کاملاً منجمد بوده و عاری از برفک و بلورهای یخ می‌باشد.
▪ مصرف‌کننده در حین خرید باید به تاریخ انقضاء روی پاکتها دقت کند.
▪ توجه‌شود در حین خرید مطمئن شوید که پاکت خلال در کنار مواد بودار مانند مرغ، ماهی و … قرارنگرفته‌باشد.
▪ اگر فروشنده در نگهداری خلالها دقت ننمایید و یا پاکتها را خیلی دیر به فریزر وارد کند باعث دیفراست‌شدن (خارج‌شدن از حالت انجماد و آب انداختن) خلالها شده واین تغییر حالت سبب به وجودآمدن محیطی مناسب برای رشد کپکها می‌شود. بهتراست در حین خرید خلال‌هایی با بسته‌بندی شفاف انتخاب شود تا قابلیت بررسی داشته‌باشد.
▪ اگر مصرف‌کننده از فروشگاههای بزرگ خرید می‌کند خلال نیمهسرخ‌شده منجمد را به‌ عنوان آخرین خرید خود قراردهد تا از دیفراست‌شدن آن جلوگیری شود.
▪ خریدار باید از سالم بودن دوخت بسته‌ها اطمینان حاصل کند.
مواد غذایی منجمد باید برای فروش در یخچالهای ویترینی زیر صفر که به همین منظور طراحی‌شده‌اند عرضه‌‌شوند.
● شرایط نگهداری خلال نیمه سرخ‌شده منجمد در منزل
▪ طول عمر ماندگاری خلال نیمه سرخ‌شده منجمد ۱۸ ماه می‌باشد به شرط آنکه در فریزر ۱۸- درجه سانتیگراد نگهداریشود.
▪ بسته‌های خلال نیمه سرخ‌شده منجمد را بهتر‌است جدا از مواد غذایی منجمد دیگر مثل مرغ، ماهی، گوشت، در فریزر نگهداریشود.
▪ اگر درب بسته‌ها باز شده‌باشد باید حتماً در پاکت دیگری مانند نایلون فریزر قرارگیرد و درب آن محکم بسته‌شود. تا هم از نظر گرفتن بو و هم تشکیل بلورهای یخ داخل بسته‌ها جلوگیری کرد.
● نحوه مصرف و پخت خلال نیمه سرخ‌شده منجمد:
▪ روش سرخ کردن:
ـ خلالها باید به صورت کاملاً منجمد وارد روغن داغ ۱۸۰ درجه سانتیگراد شود.
ـ توصیه‌می‌گردد از روغن مایع سرخکردنی برای سرخکردن خلال‌ها استفاده‌گردد.
▪ روش پخت بدون روغن در فر
۱) ابتدا فر را در حالت ۴۵۰ درجه فارنهایت یا ۲۳۲ درجه سانتیگراد قراردهید.
۲) سیب‌زمینیهای فریزشده را در سطح تابه و یا سینی فر در یک لایه پخشکنید.
۳) بعد از ۱۰ دقیقه گرم‌شدن سیب‌زمینیها را جابه جا و مجدداً برای ۵ تا ۱۰دقیقه به پخت ادامه دهید.
▪ مخاطرات:
ـ جهت ذوب‌ کردن روغنها نباید از حرارت بالا استفاده شود زیرا حرارت بالا باعث ایجاد تغییرات شیمیایی و همچنین تغییر در رنگ روغن می‌ گردد. در نگهداری روغنها عواملی مانند حرارت، رطوبت، نور و غیره را باید در نظر گرفت.
ـ از روغنی که مواد دیگری از قبیل مرغ، کتلت و … در آن سرخ شده‌است، برای خلال نیمهسرخ‌شده منجمد استفاده نشود.
ـ اگر در روغن بوی تندی ایجادشد نشان‌دهنده بالارفتن پراکسید می‌باشد و توصیه‌میگردد این روغن استفاده نشود.
● پرک سیب‌زمینی
پرک سیب‌زمینی نوعی پوره خشک‌شده سیب‌زمینی می‌باشد که برای تهیه آن، سیب‌زمینیها پخته شده و به شکل پوره در می‌آیند و سپس توسط خشک‌کن غلتکی سریعاً تا میزان رطوبت نهایی مطلوب، خشک‌شده و نهایتاً صفحات پرک به اندازههای مناسب شکسته‌شده و آماده بسته‌بندی می‌گردد.
مورد قبول بودن پرک سیب‌زمینی به دلیل قیمت نسبتاً پایین، کیفیت مورد قبول و سهولت بازسازی آن می‌باشد.
▪ موارد مصرف پرک سیب‌زمینی :
از پرک سیب‌زمینی می‌توان در تهیه کتلت، الویه، سوپ، کوکو سیب‌زمینی و حتی در تهیه خمیر کیک و نان استفاده‌کرد.
▪ مزایای پرک سیب‌زمینی:
۱) این محصول قابل نگهداری در دمای محیط است.
۲) مدت ماندگاری این محصول ۱۸ ماه می‌باشد و در این مدت تغییری در کیفیت آن بوجود نمی‌آید.
۳) در مدت زمان کوتاهی می‌توان به پوره سیب‌زمینی دست یافت.
۴) در کلیه غذاهایی که با سیب‌زمینی پخته تهیه می‌گردد می‌توان از پرک سیب‌زمینی استفاده‌کرد که در این صورت زمان تهیه بسیار کوتاه می‌شود.
۵) پوره سیب‌زمینی را می‌توان با طعمهای مختلف آماده‌کرد.
▪ نحوه نگهداری پرک سیب‌زمینی:
این محصول را در مکان خشک و خنک و دور از نور خورشید برای مدت حداقل ۱۸ ماه می‌توان نگهداری کرد

توضیحاتی در باب نویسنده



افزودن نظر: